STADA magatartási kódex

A STADA magatartási kódexe és vállalati irányelvei nem csupán magát a STADA-t, hanem annak munkavállalóit is szolgálják, különösen a mindennapi munka során jelentkező jogi és etikai kihívások esetében elvárt megfelelő viselkedésre vonatkozó útmutatóként. Ezek többek között a korrupt magatartás megelőzését is segítik. A magatartási kódex kötelező érvényű magatartási irányelveket tartalmaz olyan témákra vonatkozóan, mint a korrupcióellenesség, a tisztességes verseny, a tolerancia és a tisztelet társadalmi vonatkozásai, valamint a médiával való bánásmód.

Azért, hogy a munkavállalók megismerhessék a magatartási kódex tartalmát, egy megfelelőségi tisztviselő oktatja őket, például gyakorlati példákat is magába foglaló interaktív e-learning szeminárium keretében. Speciális iránymutatások léteznek az orvosi szakma tagjaival való együttműködésre vonatkozóan is, és ezek magatartási intézkedésként szolgálhatnak például ajándékok, meghívók és hasonló dolgok megfelelő kezeléséhez, megakadályozva ezáltal a helytelen magatartás bármely formáját. A 2019-es pénzügyi évben a megfelelőségi kérdésekre vonatkozó belső kommunikációs intézkedések és a STADA értékei tovább bővültek és globális és helyi szintre emelkedtek pl. a rendszeres hírleveleknek és az intranetes közleményeknek köszönhetően.

Emellett a jelentés tárgyát képező évben számos globális szabályzatot, például vesztegetés- és trösztellenes szabályzatot hagytak jóvá vagy aktualizáltak a Megfelelőségi Irányítási Rendszer további erősítése érdekében. A 2020-as pénzügyi évre többek között az együttműködés további elmélyítését és az ötletek és információk globális megfelelőségi szervezeten belüli cseréjét tervezzük, például egy globális találkozó keretében.