A STADA Palánta programról

A program célja, hogy megmutassa a gyerekeknek, s rajtuk keresztül a családoknak is, hogy mennyi apró lépés tehető étkezési szokásaink újragondolásával környezetünk megóvásáért. A STADA gyógyszergyártó cégként tevékenykedik Magyarországon, közel 120 országban értékesítik termékeiket, így Európa egyik vezető gyógyszeripari vállalata. A vállalat elkötelezett abban, hogy segítse a környezeti és társadalmi fenntarthatóság ügyét, és hozzájáruljon az egészség- és környezettudatos szemléletformáláshoz.

A STADA Palánta program keretében óvodákba és közterületi játszóterekre telepítünk a környezettudatos étkezéshez kapcsolódó játékokat. Elsőként Óbuda-Békásmegyeren a Hímző utcai játszótéren találkozhatsz játékainkkal.

Így játssz velünk!

Kispiac
Piacon vásárolni élvezetes és környezetet kímélő szokás. Ugye, hogy felesleges a csomagolás? Ha piacon vásárolsz hazai alapanyagokat, a helyi gazdákat támogatod és csökkented a csomagolóanyagból származó hulladékot. Beszélgess el a termelővel, tudd meg, hogyan termeli az ételedet, kérj tőle hasznos tippeket, recepteket a felhasználásukhoz! Ha a görbe uborkát választod, az ételpazarlást is csökkentheted.

 

Összekötős játék
Tudj meg minél többet a zöldségekről, gyümölcsökről: hol nőnek, hogyan termesztik őket! Inkább az alma, mint a banán. Ha helyben termesztett alapanyagokat vásárolsz, csökkented az ételed élelmiszer kilométerét, mert kevesebbet utazott a vásárlás helyére. 


Zöldség-gyümölcs memória
Ha megtaláltátok a párokat, beszélgessetek arról, hogy melyik gyümölcs, zöldség mikor érik. Ha szezonális élelmiszereket fogyasztasz, friss, tápanyagdús ételekhez juthatsz, mert a természetes körülmények között növekedett zöldségben és gyümölcsben több a tápanyag, a vitamin. Az idénytermények választásával ráadásul nem támogatod a rengeteg energiát és vegyszert igénylő mesterséges termelést.