Felelősség és fenntarthatóság

Több, mint 120 év vállalati felelősség. A Professional Community of German Pharmacists (Német Gyógyszerészek Szakmai Közössége) (STADA) alapítói már 1895-ben célul tűzték ki, hogy bizonyos, standardizált irányelvek szerint készített gyógyszerekkel gondoskodjanak betegeik jóllétéről. A társaság legnagyobb értékének, az egészségnek a megőrzése mindig is a STADA üzleti tevékenységének középpontjában állt. A vállalat megalapítása után több mint 120 évvel a STADA hozzájárul a hatékony és megfizethető egészségügyi ellátáshoz és a megelőző egészségügyi ellátáshoz, ugyanakkor igyekszik enyhíteni az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást.

125 év vállalati felelősség

A STADA Arzneimittel AG és a csoport nem pénzügyi beszámolója egy kombinált különálló nem pénzügyi jelentés keretében készült, a német kereskedelmi törvénykönyv (HGB) 289b §-a és a HGB 315b §-a alapján – a 2019. évi jelentés egy külön fejezeteként megjelentetve.

Nemzetközileg aktív egészségügyi vállalatként folytatott üzleti tevékenysége részeként a STADA már 125 éve vállal felelősséget az alkalmazottakért, a társadalomért és a környezetért, mivel a felelős magatartás, valamint a társadalmilag és ökológiailag fenntartható üzleti tevékenység a vállalat hosszú távú sikerének az alapját jelentik. Ebben a nem pénzügyi jelentésben a STADA a 2019-es pénzügyi év jelentős nem pénzügyi szempontjaira vonatkozó információkat közöl, mely szempontok szükségesek az üzleti tevékenység, valamint a csoport nyereségének és pozíciójának a megértéséhez.

A CSR irányelv végrehajtási törvény követelményeit alapul véve és annak üzleti modellje hátterével szemben a STADA nem pénzügyi jelentése az alábbi szempontokat tartalmazza: termékbiztonság és -minőség (társadalmi ügyek), társadalmi hozzájárulások (társadalmi ügyek), felelős vállalatirányítás és megfelelés a korrupció- és vesztegetésellenes intézkedéseket is beleértve, munkavállalói ügyek, egészség, biztonság és környezetvédelem, valamint az emberi jogok tiszteletben tartása.