A STADA személyzeti politikájának kezelése központilag, a Csoport székhelyén található Globális Emberi Erőforrások osztály által történik. Ebben a tekintetben az olyan globálisan működő osztályok, mint a „Tehetséggondozás és személyfejlesztés”, a „Személyfejlesztés, tehetségkutatás és munkaadói márkaépítés”, valamint a „Kompenzáció és juttatások” tervezik meg azokat a standardokat, irányelveket és folyamatokat, amelyeket a nemzetközi leányvállalatok hajtanak végre, és amelyek az adott piac speciális feltételei szerint egészülnek ki. A központilag irányított nemzetközi HR struktúra erősítése érdekében a 2019-es pénzügyi évben valamennyi helyi személyzeti vezető számára funkcionális jelentéstételi szinteket hoztak létre a globális HR menedzsment felé.

A jelentés tárgyát képező évben két HR vezetői konferenciára is sor került, melyek a nemzetközi együttműködés javítása érdekében összehozták a központ HR képviselőit és a nagyobb leányvállalatok személyzetért felelős személyeit. A jövőben évente kétszer különböző STADA-országokban megrendezésre kerülő esemény központi témája főleg a globális projektek prezentálása.

A 2019-es pénzügyi évben globálisan bevezetett intézkedések magukban foglalják többek között a globális „Tehetséggondozás és személyfejlesztés” osztály létrehozását, amely a jövőben a „Kultúra és értékek”, a „Változásmenedzsment”, a „Tehetséggondozás”, valamint az „Utánpótlás-tervezés és vezetőfejlesztés” területeiért felel majd. A jelentés tárgyát képező évben folytatódott továbbá az új SAP-alapú HR IT környezet megalkotásának és megvalósításának folyamata, lehetővé téve a csoportszintű HR-folyamatok standardizálását és digitalizálását. Két olyan országban, amelyben a vállalat aktív, a bázismodult az alkalmazottak alapadatainak és a szervezeti struktúrának a rögzítésére használják majd. Németországban már a munkaerő-toborzásra és időadat-rögzítésre szolgáló modulokat is használják. Ezen kívül egy, a „Kompenzáció és juttatások” osztály által vezetett globális projektcsoport egy globális kompenzációs struktúrán kezdett dolgozni a jelentés tárgyát képező évben.